VIKTORINA „KĄ ŽINAI APIE MAISTĄ?“

2023 metų vasario 22 dieną mokykloje vyko nuotaikinga viktorina pirmo, antro ir trečio kurso virėjo ir padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų mokiniams. Viktorinoje dalyvavo VR-20, VR-21, VR-22 ir PB-21, PB-22 grupių mokiniai. Viktoriną organizavo gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė,  profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė, Gailutė Tamašiūnienė-Latvė ir Indra Balčiūnienė-Gintautė.

Mokiniai buvo suskirstyti į tris komandas. Kiekviena komanda turėjo sugalvoti savo pavadinimą. Viktorina susidėjo iš dviejų etapų. Viktorinos pirmoje dalyje dalyviai turėjo atlikti 2 praktines užduotis – reikėjo atpažinti prieskonius, naudojamus maisto gamyboje,  o paskui – įvardinti įrankius, naudojamus stalo serviravimui. Komandos buvo vertinamos pagal nustatytus kriterijus, o rezultatai skelbiami po kiekvienos užduoties atlikimo.

Antra viktorinos dalis vyko Kahoot platformoje, kurioje dalyviai turėjo pažymėti teisingus atsakymus. Visi klausimai buvo susiję su maisto produktais, jų maistine verte, panaudojimu maisto gamyboje.

Suvedus rezultatus Kahoot platformoje ir darbą komandoje,  pirma vieta buvo paskirta VR-22 grupės mokinei Ievai Adamonytei, antrą vietą pelnė PB-22 grupės mokinė Goda Ulianskaitė, trečia vieta atiteko VR-20 grupės mokinei Ivetai Bajarunaitei. Šioms mokinėms įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės. Visi viktorinos „Ką žinai apie maistą?“ dalyviai apdovanoti rašikliais ir saldžiais prizais.

Viktorina buvo naudinga visiems dalyviams, nes mokiniai įgijo patirties dirbant komandoje, bendradarbiaujant tarpusavyje ir teisingai priimant sprendimus, pasitikrino savo teorines žinias, įgijo naujų kompetencijų ir linksmai praleido laiką.

Dėkojame mokyklos vadovams už palaikymą.

Maisto ruošimo technologijos mokytoja Nijolė Vasiliauskienė