10-ASIS BĖGIMAS SKIRTAS TARPTAUTINEI TUBERKULIOZĖS DIENAI PAMINĖTI

Kiekvienais metais kovo 24 dieną Pasaulio sveikatos organizacijos sprendimu minima Tarptautinė tuberkuliozės diena. Tuberkuliozė yra viena klastingiausių infekcinių ligų. Nuo šios ligos neapsaugotas niekas – ja infekuotis ir vėliau susirgti gali kiekvienas kvėpuojantis asmuo. Jei žmogaus imunitetas yra stiprus ir pakankamas, jis paprastai nesuserga tuberkulioze.

Norėdami, atkreipti dėmesį į šią pavojingą infekciją ir skatindami bendruomenę sportuoti ir sveikiau gyventi, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė ir visuomenės sveikatos specialistė Jovita Mačienė, bei fizinio ugdymo mokytojos Diana Balužytė ir Jūratė Ažubalytė jau dešimtus metus organizavo bėgimą, skirtą Tarptautinei tuberkuliozės dienai paminėti.

Visi dalyviai įveikę 2 km. ir 500 m. trasą apdovanoti atminimo medaliais, prizines vietas užėmę vaikinai ir merginos – taurėmis, o ištikimiausi dalyviai, organizacijos ir mokyklos – padėkomis. Visus susirinkusius dalyvius sveikino mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas ir pakvietė visus pasivaišinti jubiliejiniu tortu. Už prizus ir vaišes ačiū tariame Kupiškio technologijos ir verslo mokyklai ir Rokiškio visuomenės sveikatos biurui.

Saugumą bėgimo metu užtikrino Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio r. policijos pareigūnai ir gatvėmis dalyviai bėgo lydimi policijos ekipažų, sveikatos saugumu rūpinosi Kupiškio PASPC greitosios med. pagalbos ekipažas.

Šis bėgimas buvo išskirtinis, nes jame dalyvavo mokiniai iš Ukrainos, šiuo metu gyvenantys mokyklos bendrabutyje. Bėgime užsiregistravo per 100 dalyvių.

Pirmasis trasą įveikė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinys Liutauras Šarkovas (9 min.30s.), antrasis- Borisas Gembickij LK KASP atstovas, o trečiasis-Eugenijus Gurklys iš Kupiškio TVM. Merginų tarpe pirmoji trasą įveikė Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokytoja Diana Balužytė (10 min. 57s.), o mokinių tarpe- Viktorija Baniūnaitė (12.50) iš Alizavos pagrindinės mokyklos, antroji-Urtė Baltakytė iš Kupiškio r. P. Matulionio progimnazijos, trečioji atbėgo Ineta Kucinaitė iš Alizavos pagrindinės mokyklos.

Dėkojame visiems dalyviams ir džiaugiamės, kad fizinis aktyvumas yra labai svarbus gerinant ir stiprinant žmogaus sveikatą.

Visuomenės sveikatos specialistė ir socialinė pedagogė Jovita Mačienė,
mokytojos Jūratė Ažubalytė ir Diana Balužytė