VEIKLINIMO PAMOKOS

Kovo 21 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje viešėjo Subačiaus gimnazijos Noriūnų Jono Černiaus pagrindinio ugdymo skyriaus 8 klasės ir 10 klasės mokiniai.

Karjeros specialistė Audronė Liudvinavičienė papasakojo apie mokymąsi I (9) ir II (10) gimnazijos klasėse, pristatė profesijos modulius, kuriuos siūloma pasirinkti vietoj technologijų dalyko. Supažindinta kokias profesijas  galima mokytis mokykloje, baigus 10 klasių. Karjeros specialistė kalbėjo apie mokinių skatinimą, galimybę vykti į stažuotes užsienyje pagal ERASMUS+ programą, gyvenimo sąlygas mokyklos bendrabutyje.

Mokiniai domėjosi, kokios neformaliojo švietimo veiklos vyksta po pamokų.

Noriūniečiai noriai dalyvavo žaidime „Kokia profesija?“, puikiai atsakinėjo į klausimus. Už teisingus atsakymus apdovanoti prizais su mokyklos simbolika. Po pokalbio apie mokyklą, mokiniai pagal dominančias profesijas, pasiskirstė į grupes.

Viena grupė susipažino su virėjo profesija, paruošė skanius, puošnius kepinius.

Berniukai susipažino su mokykloje esančiomis įvairiomis laboratorijomis, įranga praktiniams darbams. Mokiniai praktiškai išbandė transporto remontininko darbą, montavo padangą, domėjosi, kaip nustatomi įvairūs automobilio gedimai. Didelio susidomėjimo sulaukė darbai, kuriuos atlieka apdailininkai. Mokiniai pjaustė plyteles, putų polistirolo plokštes, išbandė lazerinį įrenginį, prietaisą šalčio pralaidumo sienose matuoti, gręžė ir skaldė plytas.

Viešnagės pabaigoje visi mokiniai pasivaišino pačių paruoštais kepiniais.

Ačiū profesijos mokytojams ir mokytojai Laimutei Sankauskienei už bendradarbiavimą.

Karjeros specialistė Audronė Liudvinavičienė