ATVIRŲ DURŲ DIENOS MOKYKLOJE

Balandžio 21 – 26 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje vyko Atvirų durų dienos. Jose apsilankė gausus mokinių iš Kupiškio, Anykščių, Panevėžio ir kitų rajonų būrys, suaugusieji domėjosi galimybėmis įgyti naujas kvalifikacijas. Per šį laikotarpį visiems besidomintiems ir atvykusiems į mokyklą buvo sudarytos galimybės susipažinti su mokykla, pamatyti įvairias mokyklos erdves, mokomuosius kabinetus ir laboratorijas. Visose mokyklos edukacinėse erdvėse vyko mokykloje vykdomų programų (pagrindinio, vidurinio ugdymo, profesinio mokymo, suaugusiųjų mokymo) praktinis, kūrybinis pristatymas.

Atvykusius mokinius ir jų mokytojus, kitus svečius aktų salėje pasveikino mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Raimonda Domžienė pristatė mokykloje vykdomas mokymo programas, supažindino su gyvenimo ir mokymosi sąlygomis, priėmimo tvarka. Mokyklos mokiniai svečiams padovanojo meninę programą.

Projektų vadovė Modesta Žilinskė prie ERASMUS+ stendo renginio dalyviams pristatė sėkmingai vykdomą Erasmus+ projektinę veiklą bei supažindino su  atsiveriančiomis galimybėmis mokiniams, kurie ketina mokytis mūsų mokykloje.

Atvirų durų dienų dalyviai buvo pakviesti stebėti mokyklos mokinių veiklas, praktiškai išbandyti įvairias profesijas: apdailininko, transporto priemonių remontininko, suvirintojo darbo procesus (montuoti, klijuoti plyteles, uždėti dekorą, pakeisti, balansuoti automobilio ratus, nustatyti gedimus su diagnostine įranga, ardyti variklį, virinti įvairiais būdais ir kt.). Svečiai pasigamino nuotaikingas šypsenėles. Maisto ruošimo laboratorijoje stebėjo virėjo specialybę besimokančių mokinių darbą, pasigamino užkandžių.  Mokyklos pirmo kurso mokiniai pristatė padavėjo ir barmeno profesiją, gamino kokteilius ir kt.  Dalyviai  susipažino su apskaitininko, individualios priežiūros darbuotojo profesijomis, kaip galima padėti žmonėms su negalia ir kt., apžiūrėtas naujai įrengtas ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjų mokymosi kabinetas. Visus norinčius konsultavo ugdymo karjerai  specialistas.

Atvirų durų dienos dalyviai apsilankė bendrabutyje, apžiūrėjo mokyklos dirbtuves, garažus, turimą modernią žemės ūkio techniką, pasivažinėjo su traktoriuku „Pupsiuku“ ir sėdo už šiuolaikinio traktoriaus vairo bei pabandė valdyti sudėtingą techniką. Mokinius sudomino Vairavimo mokykla, buvo daug norinčių pabandyti vairuoti mokomuosius automobilius mašinų vairavimo aikštelėje.

Visi norintys galėjo pasivaržyti sporto rungtyse, dalyvauti protmūšyje naudodamiesi internetine ,,Kahoot‘‘ programėle,  išbandyti savo sėkmę prie Laimės rato, teisingai į klausimus atsakiusieji mokiniai buvo apdovanoti mokyklos socialinių partnerių UAB ,,Knauf“, UAB ,,Sakret“, UAB ,,Caparol“ įsteigtais prizais.

Visi Atvirų durų dienų dalyviai buvo pavaišinti cepelinais ir mokyklos valgykloje keptomis bandelėmis. Juos aptarnavo padavėjo ir barmeno bei virėjo mokymo programos mokiniai.

2023 m. paskelbti Europos įgūdžių metais, tikimasi suteikti naują postūmį mokymuisi visą gyvenimą, įgalinti žmones ir įmones prisidėti prie žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos, remiant inovacijas ir konkurencingumą. Atvirų durų dienos suteikia jauniems žmonėms daug informacijos apie profesinį mokymą, padeda teisingai ir atsakingai pasirinkti mokymo programą, kuri leistų vėliau save realizuoti, įsitvirtinti darbo rinkoje, siekti karjeros. Mokykla tikisi, kad iš atvykusiųjų į Atvirų durų dienas nemažai jaunų žmonių nuspręs mokytis mūsų Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje.

Karjeros specialistė Audronė Liudvinavičienė