PAŽINTIS SU BŪSIMA PROFESIJA

2023 m. rugsėjo 14 d. Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos pirmo kurso virėjo, padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų mokiniai, lydimi profesijos mokytojų Nijolės Vasiliauskienės ir Gailutės Tamašiūnienės – Latvės, vyko į Kupiškio miesto maitinimo paslaugas teikiančias įmones ir susipažino su būsima profesija. Būsimi padavėjai ir barmenai bei virėjai aplankė barą  „Suchi Sport “, piceriją „Čiki pica“, traktierių „Dyvai“, kavines „Upės kepyklėlė“, „Provinsalis“, „Janta“.

Kavinės „Upės kepyklėlė“ savininkė supažindino mokinius su kavinėje  teikiamomis paslaugomis, produkcijos asortimentu, verslo plėtros galimybėmis.  Kavinės „Janta“ administratorė Lena Kutrienė mokiniams pateikė daug informacijos ir žinių apie padavėjo, barmeno ir virėjo darbo specifiką, o baro darbuotoja Jurgita pademonstravo kelis  kavos ruošimo būdus,  mokiniai galėjo paskanauti „Kapučino“, „Late“ kavos. Būsimieji virėjai apžiūrėjo virtuvės įrangą, inventorių, uždavė virtuvės darbuotojoms klausimų, susijusių su virėjo profesija. Dėkojame kavinės „Janta“ darbuotojoms už šiltą priėmimą.

Pažintinių vizitų į įmones metu mokiniai apžiūrėjo maitinimo įmonių interjerą, aplinką, susipažino su  patalpų išdėstymu, teikiamomis paslaugomis, sužinojo, kokie reikalavimai  keliami padavėjo ir barmeno bei virėjo profesijoms,  galėjo įsitikinti, ar turi šioms profesijoms reikalingų gebėjimų ir asmeninių savybių.

Džiugu, kad kavinėse „Janta“, „Provinsalis“, picerijoje „Čiki pica“, „Upės kepyklėlėje“ ,  traktieriuje „Dyvai“ dirba padavėjo ir barmeno bei virėjo specialybes mūsų mokykloje įgiję mokiniai – Rimantė Tupolskytė, Tomas Jakaitis, Violeta Stukaitė, Armandas Sviderskis, Justina  Juodiškytė,  Eglė Jurėnaitė, Ramunė  Montvilaitė, Gabija Kavoliukaitė.

Gimnazijos skyriaus vedėja Daiva Daukšienė,
maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojos
Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė