MOKYMAI MOKYTOJAMS „TVARUMO KOMPETENCIJŲ TOBULINIMAS MITYBOS KULTŪROJE“

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos virėjo ir padavėjo ir barmeno mokymo programų profesijų mokytojos dalyvavo mokymuose „Tvarumo kompetencijų tobulinimas mitybos kultūroje“. Mokymus organizavo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Tai mokymai apie sprendimus, kurie keičia patiekalų gaminimo bei vaišių organizavimo įpročius ir daro juos tvaresnius. Teorinė mokymų dalis vyko 2024 metų kovo 6 – 27 dienomis nuotoliniu būdu vaizdo pokalbių sistemoje „Google meet“. Teorinių užsiėmimų metu buvo nagrinėjama kaip mažiausiomis produktų ir energetinių resursų sąnaudomis pargaminti kokybiškus patiekalus, nagrinėjama likučių panaudojimo galimybės. Teorinius ir praktinius mokymus vedė Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centro profesijos mokytoja ekspertė Vida Bingelytė.

Praktiniai mokymai vyko 2024 metų balandžio 4 dieną Vilniuje Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre. Profesijos  mokytojai gamino ir degustavo patiekalus, pagamintus pagal tvaraus maisto gaminimo modelį. Pasibaigus mokymams, profesijos mokytojams buvo įteikti pažymėjimai.

Virėjo ir padavėjo ir barmeno mokymo programų profesijos mokytojos Daiva, Nijolė, Danguolė, Gailutė, Indra, Toma