PRAKTINĖS SALDŽIŲJŲ PATIEKALŲ GAMYBOS PAMOKOS PIRMO KURSO MOKINIAMS

Virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo kurso VR-20 grupės mokiniams tęsiamas praktinis mokymas  maisto ruošimo technologijos laboratorijoje. Mokiniai labai džiaugiasi, galėdami atvykti į mokyklą ir tobulinti savo profesinius įgūdžius bei kompetencijas.

Modulio „Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ programa yra labai plati. Mokomės gaminti įvairius saldžiuosius patiekalus:  konditerijos gaminius,  desertus, putėsius, pudingus, saldžiuosius gėrimus. Praktinių pamokų metu mokiniai turi išmokti saugiai dirbti, mokėti parinkti reikiamas žaliavas ir jų kiekius, nuosekliai atlikti technologines operacijas, apskaičiuoti gaminio kainą, gražiai patiekti ir įvertinti jų kokybę.

Šių metų vasario 25 dieną maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko praktinės pamokos, kurių metu mokiniams buvo duota užduotis – naudojantis technologine kortele,  pagaminti plikytos tešlos sausainius ir plikytos tešlos pyragą su kremu, juos apipavidalinti, patiekti ir įvertinti gaminių kokybę. Mokiniai puikiai atliko užduotį, įgijo patirties ir naujų kompetencijų.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė