PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS SEKTORINIUOS PRAKTINIO MOKYMO CENTRUOSE

Lietuvos darbo rinkos keliami reikalavimai darbuotojams formuoja poreikį rengti specialistus, kurie geba dirbti modernia įranga, inovatyviomis technologijomis.

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla siekdama, kad besimokantys asmenys įgytų ne tik teorinių žinių, bet ir reikiamų praktinių gebėjimų partnerio teisėmis dalyvauja Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės profesinio rengimo centro, VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro, Panevėžio darbo rinkos mokymo centro, Utenos regioninio profesinio mokymo centro, Profesinio mokymo centro “Žirmūnai”, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos projektuose pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 9 prioriteto “Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas” 09.4.1-ESFA-T-736 priemonę “Praktinių įgūdžių įgijimo rėmimas ir skatinimas”. Šis projektas skirtas mokinių praktinių įgūdžių įgijimui ir tobulinimui kitų profesinio mokymo įstaigų sektoriniuose praktinio mokymo centruose.

Džiaugiamės, kad ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos įvairių modulinių profesinio mokymo programų daugiau kaip 200 mokinių, pasibaigus karantinui, per du metus galės praktinius įgūdžius tobulinti net šešiuose Lietuvos profesinio mokymo įstaigų praktinio mokymo sektoriniuose centruose. Tai didins jaunimo įsidarbinimo galimybes, darbininkiškų profesijų prestižą, mažins profesinio mokymo įstaigų teikiamų kompetencijų ir darbo rinkos poreikių neatitikimą.

Profesinio mokymo skyriaus vedėja D.Tumelionytė