DESERTŲ GAMYBOS VAIZDO PAMOKA IŠ ITALIJOS

Kovo 5 d. virėjo modulinės profesinio mokymo programos pirmo, antro ir trečio kurso mokiniams vyko praktinio mokymo vaizdo pamoka, kurią vedė Erasmus+ mobilumo projektų koordinatorė Italijoje Apulijos regione Karinė Amirjan-Lučkė. Pamokoje dalyvavo svečias iš Italijos –   „Michelin“ trijų žvaigždučių restorano „Reale“ šefas Michele Grego. Vaizdo pamokoje virtuvės meistras mokiniams demonstravo ir komentavo  paties sukurto prabangaus deserto gamybos eigą. Desertas buvo gaminamas iš trapios tešlos trupinių, cukruotų migdolų,  saldžiosios grietinėlės ir migdolų kremo, papuoštas karamelizuotais obuoliais, kakavos milteliais, figų sirupu. Restorano šefo nuomone kiekvienas patiekalas gali būti kelių skonių derinys, kad ragaujant  pajustume visą skonių paletę.

Virtuvės šefo Michele Grego gaminamas patiekalas –  gana sudėtingas ir įmantrus desertas, reikalaujantis kruopštumo, atidumo, kantrybės ir fantazijos. Juk tą patį desertą galima patiekti vis kitaip, parenkant skirtingus puošybos elementus ir pakeičiant produktų išdėstymo būdą lėkštėje. Džiaugiamės gausiu mokinių dalyvavimu vaizdo pamokoje ir dideliu susidomėjimu patiekalo gamyba. Mokiniai atidžiai  stebėjo pamoką, uždavė įvairių  klausimų restorano „Reale“ šefui  apie jo karjeros pradžią, profesinį tobulėjimą, pasiekimus ir profesinės karjeros perspektyvas. Mokiniams labai patiko vaizdo pamoka iš Italijos, nes ją stebint daugeliui paaiškėjo, kad virėjo profesija yra patraukli, įdomi, perspektyvi ir labai reikalinga. Norint tapti aukštos kvalifikacijos virėju, reikia daug žinių, kantrybės, užsispyrimo  ir pastovaus tobulėjimo profesinėje veikloje.

Profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė