INTEGRUOTA PRAKTINĖ PAMOKA TREČIO KURSO MOKINIAMS

Kovo 9 d. maisto ruošimo technologijos laboratorijoje vyko modulių  „Pobūvių patiekalų gaminimas ir patiekimas“ ir „Sveikos mitybos patiekalų gaminimas“ pamoka virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso mokiniams.

Būsimos virėjos turėjo atlikti praktinę užduotį – naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis visų saugumo reikalavimų, pagaminti šaltą užkandį ir desertą, naudojant sveikos mitybos  produktus. Patiekalų gamybai buvo naudojami ispaniško šalavijo (chia) grūdeliai, daigintos saulėgrąžų, burokėlių sėklos, alyvuogių aliejus. Pagamintus patiekalus reikėjo estetiškai apipavidalinti, patiekti, įvertinti jų kokybę, išsiaiškinti klaidas ir trūkumus.

Pamokos tikslas buvo ne tik pagaminti skanius, estetiškai dekoruotus patiekalus,  bet ir ugdyti mokinių bendrąsias ir profesines kompetencijas. Mokinės galėjo eksperimentuoti, patiekti patiekalus įvairiose lėkštėse, parinkti skirtingus puošybos elementus.

Integruota pamoka pavyko puikiai.  Mokiniai galėjo pademonstruoti gebėjimą dirbti individualiai, kūrybiškumą, patobulinti patiekalų dekoravimo įgūdžius, pagilinti kultūrinio sąmoningumo ir raiškos kompetencijas.

Profesijos mokytojos Nijolė Vasiliauskienė ir Gailutė Tamašiūnienė – Latvė