SAVAITĖ PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ UTENOS RPM CENTRE

Šių metų rugsėjo 20-24 dienomis virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso mokinės kartu su profesijos mokytoja G. Tamašiūniene-Latve dalyvavo projekte „Praktinių įgūdžių įgijimas Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre“ vykusiuose 40 valandų mokymuose tema ,,Saldžiųjų patiekalų  gaminimas“.

Praktiniai darbai vyko konditerijos cecho laboratorijoje. Būsimosios virėjos, trečio kurso virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokinės Odeta, Gabrielė, Viktorija, Adriana, Sandra, tobulino savo žinias ir praktinius įgūdžius saldžiųjų patiekalų gamyboje. Įvairių paslapčių mokė Utenos PMC vyr. mokytoja Loreta Kiseliova. Mokinės pirmiausia buvo supažindintos su laboratorija, joje esančiais įrenginiais, įrankiais ir mechanizmais, darbų saugos reikalavimais. Vėliau buvo išsamiai nagrinėjamos patiekalų technologinės kortelės, aptariama technologinio proceso eiga. Mokinės su didžiuliu susidomėjimu ėmėsi darbų ir per penkias praktinių mokymų dienas pagamino daug naujų, įdomių saldžiųjų patiekalų ir desertų. Gamino sūrio pyragą, įžymųjį itališką desertą „Tiramisu“, prancūziškus pyragėlius „Kaneles“, apelsinų putėsius, cukinijų šokoladinį pyragą, pyragą „Angelo ašara“, vyšninius ledus ir kt.  Pagamintus, gražiai dekoruotus  ir patiektus saldžiuosius  patiekalus kasdien teko degustuoti.  Susėdę  prie stalo degustacijų erdvėje merginos aptarė tos dienos darbus, dalinosi naujomis patirtimis, džiaugėsi sėkmingai atlikę užduotis.

Saldžiųjų patiekalų gaminimas – daug kruopštumo, tikslumo ir kantrybės reikalaujantis darbas. Smagu, kad galime pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir padėkoti vyr. profesijos mokytojai Loretai už suteiktas žinias, malonų bendravimą, kantrybę visos savaitės praktinių pamokų metu. Taip pat dėkojame mūsų mokyklos vadovybei už galimybę dalyvauti  šiame projekte.

Pasibaigus mokymams, visos mokinės gavo pažymėjimus, didžiavosi patobulinę turimas žinias ir įgiję naujus praktinius įgūdžius.

Profesijos mokytoja  G.Tamašiūnienė-Latvė