2022 metų balandžio 4 – 8 dienomis Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos Virėjo modulinės profesinio mokymo programos trečio kurso mokiniai su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja Nijole Vasiliauskiene vyko į modulio „Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ praktinius mokymus, kurie vyko Profesinio mokymo centre „Žirmūnai“. Praktiniuose mokymuose dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro, Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos ir Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro virėjo specialybės mokiniai.
Praktinės pamokos vyko skirtingose maisto ruošimo technologijos laboratorijose. Mokymus vedė Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ maisto ruošimo technologijos profesijos mokytoja metodininkė Živilė Gudmonienė ir profesijos mokytoja ekspertė Vlada Garnelytė Mokiniai galėjo išbandyti jėgas ir pademonstruoti turimus praktinius įgūdžius, gaminant įvairius saldžiuosius patiekalus. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas darbo vietos paruošimui, higienos reikalavimams, patiekalų dekoravimui, estetiniam patiekimui.
Naudojantis technologinėmis kortelėmis ir laikantis visų saugumo reikalavimų, būsimieji virėjai gamino įvairius konditerinius gaminius, tartaletes su vaisių įdarais, aviečių ganašą, vaisinę veidrodinę glazūrą, vaisių putėsius, drebučius, sambukus ir kitus saldžiuosius patiekalus. Pagamintus saldėsius reikėjo estetiškai dekoruoti ir patiekti. Kiekvieną dieną po praktinių pamokų vyko pagamintų patiekalų degustacija ir aptarimas.
Praktiniuose mokymuose ypač didelis dėmesys buvo skiriamas darbo saugos ir asmens higienos reikalavimams, darbo vietos paruošimui. Mokiniai išmoko dirbti grupėse, greitai priimti tinkamus sprendimus, patobulino turimas ir įgijo kompetencijų, kurios bus naudingos įsiliejus į darbo rinką.
Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė