IŠVYKO IŠBANDYTI SAVO JĖGAS

Kovo 23 d. mūsų mokiniai, būsimieji 11 padavėjų ir barmenų bei 4 virėjai, išvyko į restoraną „Vasaris“ Panevėžyje išbandyti savo jėgas realioje praktikoje dirbant dideliame renginyje.

Virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai mokėsi padekoruoti bei estetiškai patiekti desertus, o padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos mokiniams teko šiek tiek rimtesnis iššūkis. Jie turėjo aptarnauti savo klientus kiekvienas prie savų staliukų individualiai, nuo užsakymo priėmimo iki patiekalo patiekimo. Jiems tai buvo didžiulis iššūkis, nes dauguma tą darė pirmą kartą. Aptarnauta per pusantro šimto svečių.

Didžiulis paskatinimas ir palaikymas, pasak mokinių, jiems buvo šiltas restorano darbuotojų priėmimas, pozityvus lankytojų požiūris bei pirmasis uždarbis – arbatpinigiai.

Pasak restorano vadovės Miglės Gruzdenės, tokiai avantiūrai, kad didžiuliame renginyje svečius aptarnautų mokiniai, ji ryžosi antrą kartą ir mūsų mokiniais ji liko labai patenkinta. Sutarėme ir toliau aktyviai bendradarbiauti įvairiuose renginiuose, o dalis mokinių jau svarsto ir apie įsidarbinimo galimybę restorane.

Padavėjo ir barmeno modulinės profesinio mokymo programos profesijos mokytoja Indra Balčiūnienė-Gintautė, virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokytojos Gailutė Tamašiūnienė-Latvė bei Nijolė Vasiliauskienė