EDUKACINĖ IŠVYKA

Vasario 29 d. KTVM virėjo bei padavėjo ir barmeno profesijų mokiniai lankėsi Panevėžio mieste įsikūrusioje įmonėje „Super Garden“.

Mokinius pasitiko šios įmonės atstovė ir surengė trumpą apsilankymą gamybinėse patalpose, kad mokiniai  „gyvai“ pamatytų, kaip vyksta įvairiausių maisto produktų džiovinimas šaltyje arba liofilizacijos procesas.

Šaltyje džiovinti maisto produktai pasižymi labai aukštomis maistinėmis savybėmis, savyje išsaugo iki 98 procentų pirminės maistinės vertės. Produktai išsaugomi švieži, be priedų, konservantų, pridėto cukraus ar kitų papildomų ingredientų, išlieka natūrali spalva, skonis, kvapas. Šis užšaldymo procesas vyksta specialiuose šaldymo įrenginiuose, kur temperatūra pasiekia minus 80 laipsnių ir pats procesas trunka iki kelių parų.

Degustacijai mokiniams buvo patiekta keletą rūšių šaltyje džiovintų vaisių, uogų, užkandžių.

Įmonės „Super Garden“ atstovė mokiniams plačiau papasakojo apie įmonės produkcijos asortimentą, populiariausius produktus, bendradarbiavimą su mūsų šalies uogų ir vaisių augintojais, atsakinėjo į pateiktus klausimus.

Mokiniai sužinojo, kad liofizuojami ne tik vaisiai ir uogos, bet ir daugybė daržovių, prieskoniai, sūriai, ruošiami įvairūs užkandžiai, daržovių ir vaisių milteliai, gaminami ledai ir ledų burbulai.

O liofilizuoti ledai – netirpsta kambario temperatūroje, nėra šalti, bet yra saldūs ir skanūs, kaip įprasta.

Buvo įdomu, naudinga, netikėta, skanu…..

Profesijos mokytojos Indra, Gailutė, Toma, Danguolė