VIKTORINA „KĄ ŽINAI APIE VAISIUS IR DARŽOVES IR JŲ PATIEKIMĄ?“

Kovo 19 dieną mokykloje vyko viktorina pirmo ir antro kurso virėjo bei padavėjo ir barmeno modulinių profesinio mokymo programų mokiniams „Ką žinai apie vaisius, daržoves ir jų patiekimą?“ Buvo sudarytos 4 mišrios komandos, kurios turėjo sugalvoti savo komandai pavadinimą ir pristatyti komandos šūkį.
Viktorinos eigoje buvo atliekamos įvairios mokytojų paruoštos užduotys. Komandos iš pateiktų paveikslėlių turėjo atpažinti, koks patiekalas, koks vaisius ar daržovė pavaizduota paveikslėlyje. Lengva nebuvo. Atliekant antrąją užduotį, reikėjo taisyklingai sudėlioti patarles iš atskirų žodžių, vėliau sekė trečia užduotis – įvairų indų atpažinimas.
Antroje viktorinos dalyje vyko žaidimas Kahoot platformoje. Kiekvienas mokinys galėjo pademonstruoti savo turimas žinias individualiai, pažymint teisingus atsakymus. Reikėjo atpažinti įvairius egzotinius vaisius, daržoves, vaisių ir daržovių  patiekalus bei jų patiekimą.
Komisija, suvedusi rezultatus, mokiniams, laimėjusiems prizines vietas,  įteikė simbolines dovanėles.
Viktorinos metu mokiniai įgijo naujų patirčių ir kompetencijų, dirbo komandose ir individualiai, pasitikrino savo teorines žinias, gerai praleido laiką.

Gimnazijos skyriaus vedėja  Daiva Daukšienė, profesijos mokytojos   Nijolė Vasiliauskienė, Gailutė Tamašiūnienė-Latvė,  Indra Balčiūienė – Gintautė, Toma Šveikauskytė