KOVO 24-OJI – PASAULINĖ TUBERKULIOZĖS DIENA

Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos socialinė pedagogė Jovita Mačienė ir fizinio ugdymo mokytojos Diana Balužytė ir Jūratė Ažubalytė vienuoliktus metus  organizavo bėgimą, skirtą Tarptautinei tuberkuliozės dienai paminėti.

Įžanginiame žodyje mokyklos socialinė pedagogė Jovita Mačienė teigė, kad ,,Kovo 24-oji – Tarptautinė tuberkuliozės diena yra skirta priminti žmonijai apie tuberkuliozę, šios ligos pasekmes bei socialinius ir ekonominius aspektus, kovojant su pasauline tuberkuliozės epidemija. Lietuva pagal sergamumo tuberkulioze rodiklius patenka į rizikingiausių Europos valstybių sąrašą, o Lietuvoje sergamumas tuberkulioze keturis kartus viršija Europos Sąjungos vidurkį“.

Kovo 25 d. vyko tradicinis bėgimas. Visus susirinkusius dalyvius ir svečius pasveikino mokyklos direktorius Kęstutis Mekšėnas ir padėkojo rėmėjams: Kupiškio r. savivaldybės VSB ir UAB „Kupiškio baseinui“. Taip pat labai džiugu, kad bėgime dalyvauja ne tik Kupiškio r. švietimo įstaigų mokiniai, mokytojai,  Kupiškio r. policijos komisariato jaunieji rėmėjai, LK KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 504 pėstininkų kuopos savanoriai, Kupiškio 505 šaulių kuopos savanoriai, Kupiškio PASPC atstovai, bet prisijungė ir Kupiškio „Medicinos namų“ atstovai.

Pirmasis trasą per 9,04 min. įveikė pėstininkų kuopos savanoris Boris Gembickij, antrasis buvo mūsų mokyklos AP-22 grupės mokinys Danas Dikšas, trečias – Kupiškio Stuokos – Gucevičiaus gimnazistas Mantas Balčiūnas, o iš moterų per 12 minučių pirmoji atbėgo mūsų mokyklos fizinio ugdymo mokytoja Diana Balužytė. Visi, įveikę trasą, dovanų gavo atminimo  medalius, o atbėgę trys pirmieji ir rėmėjų dovanas – UAB ,,Kupiškio baseino“ kuponus.

Rūpinkimės savo ir artimųjų sveikata!

Socialinė pedagogė metodininkė Jovita Mačienė