PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS UTENOS MAISTO PRAMONĖS SEKTORINIAME PRAKTINIO MOKYMO CENTRE

2023 m. lapkričio 20 – 24 dienomis virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokiniai kartu su maisto ruošimo technologijos profesijos mokytojomis vyko į Uteną ir  tobulino praktinius įgūdžius Utenos maisto pramonės sektoriniame praktinio mokymo centre. Mokiniai dalyvauja projekto „Įgyk praktinių įgūdžių sektoriniame praktinio mokymo centre!“ mokymuose (projekto kodas 10-025-0001-J01). Būsimieji virėjai tobulino praktinius įgūdžius  modulio „Salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas“ praktinio mokymo pamokose.

Mokiniams teko darbuotis maisto ruošimo ir mėsos technologijos laboratorijose, kur praktinius mokymus vedė profesijos mokytojos Rita Leikuvienė, Ramunė Ražanskienė ir Loreta Kiseliova. Susipažinę su įrenginių veikimo principu ir naudodamiesi technologinėmis kortelėmis, mokiniai gamino salotas, karštuosius patiekalus, garnyrus, mėsos pusgaminius. Ypač didelis dėmesys buvo skiriamas darbo higienai, darbų saugos reikalavimams ir pagamintų patiekalų apipavidalinimui. Praktinius mokymus kiekvieną dieną vainikuodavo patiekalų degustavimas ir aptarimas.

Padirbėję Utenos regioniniame profesinio mokymo centre, mokiniai išmoko dirbti su įvairiais įrenginiais, patobulino turimas ir įgijo naujų kompetencijų, išmoko dirbti komandoje, gaminti įvairius šaltuosius ir karštuosius patiekalus, juos dekoruoti bei įvertinti pagamintų patiekalų kokybę. Dėkojame mokyklos vadovams už galimybę dalyvauti šiame projekte.

Profesijos mokytoja metodininkė Nijolė Vasiliauskienė